fbpx

Порцелански фасети

Порцеланските фасети се тенки, но цврсти рачно изработени порцелански лушпи кои се цементираат на предната страна на забите со цел да креираат прекрасна насмевка.

Вашиот естетски стоматолог во ЕТЕРНАдент ќе направи темелна анализа и мерењена лицевата и виличната симетрија пред да ги дизајнира вашите фасети. Детално ќе поразговара со вас за вашата перцепција за идеална насмевка и тогаш ќе ја реализира со помош на тимот.

Вашите нови фасети треба да се вклопуваат во целокупната лицева естетика, давајќи природен изглед и постигнувајќи израмнување на забниот лак. Сите пациенти после оваа процедура изјавуваат дека нивната самодоверба е драматично поголема како резултат на убавата насмевка.


IMPLANTS


GUM


ROOTS


X-RAY


WHITENING


PREVENTION


CARIES


iDOCTOR

Како изгледа целата постапка? Постапката за поставување фасети вклучува две до три посети.

Вашиот стоматолог ќе ви прикаже низа на „пред и потоа“  фотографии за да ви ги доближи можните резултати од оваа процедура.

После темелната анализа, направените студио модели, фотографии и дискусија со пациентот околу неговите очекувања и желби за корекција на изгледот на забите, следува првата фаза. Оваа посета е најдолга и претставува подготовка на забите за фасети, со минимално одземање на дел од тврдата забна супстанца (предната површина на забите)  и отпечатување на состојбата со специјални високо прецизни силиконски маси за отпечатување.  Веднаш се поставуваат привремени фасетки со кои пациентот излегува од ординација без потреба било кој да забележи дека минува низ процес на средување на предните заби. Во меѓувреме, со заштитните фасетки можете нормално да функционирате, тие имаат природен изглед и ја спречуваат осетливоста на забите. Најчесто втората посета е и последна, кога готовите фасетки ги цементираме врз забите и ги адаптираме во функција и загриз. Во ЕТЕРНАдент следиме специјален протокол за цементирање со кој ги заштитуваме забите под фасетите и постигнуваме траен успех и естетика.  Понекогаш кога имаме поголема трансформација како предизвик, на фасетите им е потребна корекција, можно е да има потреба од трета посета кога ги добиваме назад со дефинитивните корекции. Високата естетика и прецизност бараат темелно вложување од целиот тим и времето на изработката на фасетите најчесто трае 7-10 дена.

Порцеланските фасети доколку немаат соодветно пасување врз природните заби после кратко време резултираат со неатрактивна насмевка и заболени, зацрвенети и воспалени непца.

Направете естетска евалуација на насмевката во ЕТЕРНАдент, закажете термин на 02-3091-470.

Цени

Extremely we promotion remainder
од $76
Ham her demands removal brought minuter raising invited gay
Contented consisted continual
$90
Forth child dried in in aware do
Piqued our sister shy nature almost
$62
Be concern parlors settled or do shyness address
Point his truth put style
$70
Elegance exercise as laughing proposal mistaken
Point his truth put style
$70
Elegance exercise as laughing proposal mistaken
Contented consisted continual
$90
Forth child dried in in aware do
Piqued our sister shy nature almost
$62
Be concern parlors settled or do shyness address
Extremely we promotion remainder
$76
Ham her demands removal brought minuter raising invited gay
Contented consisted continual
$90
Forth child dried in in aware do
Extremely we promotion remainder
$76
Ham her demands removal brought minuter raising invited gay
Point his truth put style
$70
Elegance exercise as laughing proposal mistaken
Piqued our sister shy nature almost
$62
Be concern parlors settled or do shyness address

You can call our front desk at 1 820 34 0391 Mon – Fri 9am – 8pm, email us at support@curlythemes.com or fill the Contact Form

Chat With Us
Viber/WhatsApp
WhatsApp
Viber