fbpx

Естетска стоматологија

Прекрасната насмевка може да ви ја зголеми самодовербата и со тоа вашиот успех на социјален, професионален и приватен план. Вистината е дека луѓето навистина првиот впечаток за себе го оставаат врз основа на изгледот. Денешната стоматологија нуди безболен пат до совршена насмевка и затоа не дозволувајте лошите заби да ви ја нарушат самодовербата на личен и професионален план. Побарајте од вашиот стоматолог во ЕТЕРНАдент да направи евалуација на вашата насмевка и да ви ги понуди можните решенија како да стигнете до прекрасна холивудска насмевка.

Најчестите проблеми кои ги мачат пациентите се:

  • Темни заби
  • Нерамномерен низ на забите
  • Потемнети пломби/ метални пломби
  • Видлив голем дел од непцата при смеење (gummy smile)
  • Пигментирани непца
  • Нарушена средишна линија на забите (асиметрија) и сл.

Заедно со пациентот дефинираме темелно што е реален проблем во естетскиот изглед и она што на пациентот му пречи. Врз основа на тоа изработуваме темелен план со кој го постигнуваме посакуваниот изглед кај пациентот.
Она што е најважно е пациентот да добие претстава како негвата насмевка ке изгледа после естетските третмани. Во ЕТЕРНАдент имаме неколку различни методи со кои можеме да ви доближиме што би постигнале со на пр. Естетски фасети или белење на забите, пред да се одлучите за третман.
Исто така специјално утврдениот протокол на процедури во нашата ординација ни дава дополнителна безбедност и долготрајност на изработките. Најголемата штета што може да ја направите на вашите заби и непца е директно да влетате во протетска или естетска реконструкција на претходно неподготвено ткиво (особено доколку страдате од воспалени и заболени непца). Тие решенија се краткотрајни и секогаш чинат многу поскапо, сметајќи и во заби и во нови изработки.
ЕСТЕТСКАТА СТОМАТОЛОГИЈА е сплет на сите гранки од стоматологијата при што се користат високо естетски материјали. Тука спаѓаат следниве процедури:

Естетска Стоматологија

Белење на забите
Дознај повеќе
Ласерско контурирање и депигментирање
Дознај повеќе
Порцелански инлеи и онлеи
Дознај повеќе
Алајнери
Дознај повеќе
Chat With Us
Viber/WhatsApp
WhatsApp
Viber