fbpx

Ласерско контурирање на гингивата (непцата)

Некои пациенти се смеат со таканаречена висока насмевка или gumмy smile. Притоа откриваат голем дел од непцата и тоа ја нарушува естетиката на насмевката. Дополнителен проблем претставува доколку линијата на непцата е нерамномерна и несиметрична. Во овие случаи во ЕТЕРНАдент го користиме Er:Yag ласерот ( Syneron lite touch) кој ни овозможува безболно да ја воспоставиме симетријата на таканаречената розево-бела естетика. Со користењето на ласерот наместо скалпел за оваа процедура, најчесто се избегнува потребата од анестезија и шиење. Ласерот е супер прецизна алатка со која само се отстранува вишокот непце. Постапката е брза и заздравувањето трае многу пократко отколку после класично хируршко реконтурирање на непцата. Обратете се на докторот во ЕТЕРНАдент за повеќе информации!

Ласерско депигментирање на гингивата

Некои пациенти се смеат со таканаречена висока насмевка или gumмy smile. Притоа откриваат голем дел од непцата и тоа ја нарушува естетиката на насмевката. Дополнителен проблем претставува доколку линијата на непцата е нерамномерна и несиметрична. Во овие случаи во ЕТЕРНАдент го користиме Er:Yag ласерот ( Syneron lite touch) кој ни овозможува безболно да ја воспоставиме симетријата на таканаречената розево-бела естетика. Со користењето на ласерот наместо скалпел за оваа процедура, најчесто се избегнува потребата од анестезија и шиење. Ласерот е супер прецизна алатка со која само се отстранува вишокот непце. Постапката е брза и заздравувањето трае многу пократко отколку после класично хируршко реконтурирање на непцата. Обратете се на докторот во ЕТЕРНАдент за повеќе информации!

Естетска Стоматологија

Белење на забите
Дознај повеќе
Ласерско контурирање и депигментирање
Дознај повеќе
Порцелански инлеи и онлеи
Дознај повеќе
Алајнери
Дознај повеќе
Chat With Us
Viber/WhatsApp
WhatsApp
Viber