fbpx

Ласерско естетско реконтурирање на гингива

Некои пациенти се смеат со таканаречена висока насмевка или gumмy smile. Притоа откриваат голем дел од непцата и тоа ја нарушува естетиката на насмевката.

Дополнителен проблем претставува доколку линијата на непцата е нерамномерна и несиметрична. Во овие случаи во ЕТЕРНАдент го користиме Er:Yag ласерот ( Syneron lite touch) кој ни овозможува безболно да ја воспоставиме симетријата на таканаречената розево-бела естетика. Со користењето на ласерот наместо скалпел за оваа процедура, најчесто се избегнува потребата од анестезија и шиење. Ласерот е супер прецизна алатка со која само се отстранува вишокот непце. Постапката е брза и заздравувањето трае многу пократко отколку после класично хируршко реконтурирање на непцата.

Chat With Us
Viber/WhatsApp
WhatsApp
Viber