fbpx

ТЕРАПИЈА НА ХРОНИЧНА ПАРОДОНТОПАТИЈА ( ХИРУРШКА И НЕХИРУРШКА) И ПРИПРЕМА НА ПАРОДОНТОТ ЗА РЕСТАВРАТИВНА СТОМАТОЛОГИЈА

ЗДРУЖЕНИЕ НА СТОМАТОЛОЗИ ЕТЕРНИТАС

при ДДДММ објавува 

КУРС СО ДЕМОНСТРАЦИЈА НА ВЕШТИНИ 

02-03 Јуни 2022

 ТЕРАПИЈА НА ХРОНИЧНА ПАРОДОНТОПАТИЈА ( ХИРУРШКА И НЕХИРУРШКА) И ПРИПРЕМА НА ПАРОДОНТОТ ЗА РЕСТАВРАТИВНА СТОМАТОЛОГИЈА

Наменет за доктори по дентална медицина

Курсот ќе опфати демонстрација и едукација за стекнување на следниве вештини:

  1. Сеопфатен преглед – индивудуална проблем листа, дијагноза, прогнозата и план на третман
  2. Теоретските и практични обуки за одржување на оралното здравје
  3. Вештини за терапија на хронична пародонтопатија
  4. Нехируршката и хируршка терапија на пародонтален џеб
  5. Подготовката на пародонтот за реставративна стоматологија

ПРЕДАВАЧ: Проф.д-р Ана Миновска

Демонстратор: д-р Јована Митиќ

Место: ПЗУ ЕТЕРНАдент

Ул. Орце Николов бр.190-1/1 Скопје

Курсот е акредитиран со 13 бода од Стоматолошката комора на Македонија.

Бројот е ограничен на 10 учесници.

Пријавување на info@eternalhc.mk најдоцна до 31 Мај 2022 година.

Котизација 8.000 денари. Жиро сметка 280-1191032985-95 Силк роуд банка

0 comments on “ТЕРАПИЈА НА ХРОНИЧНА ПАРОДОНТОПАТИЈА ( ХИРУРШКА И НЕХИРУРШКА) И ПРИПРЕМА НА ПАРОДОНТОТ ЗА РЕСТАВРАТИВНА СТОМАТОЛОГИЈА

Comments are closed.

Chat With Us
Viber/WhatsApp
WhatsApp
Viber